У недељу 100.000 здравствених радника и просветара треба да прими кинеску вакцину

БЕОГРАД – У недељу би требало да вакцинисано 100.000 здравствених и просветних радника, кинеском вакцином компаније „Синофарм“ против коронавируса, сазнаје Курир.

  • Прве количине кинеске вакцине стижу сутра у Србију, а већ прекосутра планирано је вакцинисање 100.000 људи. Очекује се да Агенција за лекове и медицинска средства Србије и изда брзо дозволу за употребу те вакцине.

Министарство здравља наложило је Министарству просвете да до данас у 14 сати пошаље списак заинтересованих просветних радника на факултетима и средњи школама који би да се вакцинишу кинеском вакцином – каже извор Курира и додаје да су просветари са факултета и средњих школа приоритет у односу на оне запослене у основним школама, како и стоји у плану вакцинације, јер је међу основцима трансмисија вируса мања. У недељу би кинеско цепиво требало да приме и здравствени радници који су се изјаснили за „Синофарм“ вакцину.

Слика може да садржи: текст који гласи „република србија министарство науке технолошког PAзBOJA кабинет министра бpoj: 601-00-1/2021-01/5 датум: 15.01 2021. године неманина 22-26 предшколска установа основна школа средьа школа -свим запосленима установи- поштовани, дописом jaHyapa 2021. године који CMO вам обавештавамо потребно, уколико заинтересовани за нету призавите на портал еуправе https://euprava, HajkacHnje недеье, janyapa 2021. године, ради реализацие плана вакцинације наллежног органа. први корак организации масовне имунизацие и добизана термина места вакцинације складу приоритетима koje прописао институт за jaBHO здравле србије „др милан јовановиһ" батут. напоминемо они KOjH y Beh пријавили на порталу управе Hиje потребно да понавльају пријаву, срдачно, бралко ружиһ“
допис школама

Извор: #Курир


Постави коментар