Поштари у Милановцу и Ивањици настављају штрајк, наставници им пружају подршку

Поштари који штрајкују дуже од три недеље настављају са обуставом рада, а према нашим сазнањима, појединим радницима је речено да од понедељка више не долазе на посао. Такво понашање пословодства, довео је до тога да се број штрајкача за само један дан значајно увећа у Београду и појединим градовима у Војводини.

Већина радника Поште у Чачку донео је одлуку да прекину штрајк и наставили су са радом, али и даље има оних који настављају борбу за бољи материјални и радни статус. Све три велике поште су отвориле врата и пружају услуге грађанима, док онај мањи део радника наставља тихи штрајк, долазе на посао, али не раде.

Са друге стране, поште у Горњем Милановцу и Ивањици и даље су у штрајку. Раде само они службеници који су примљени на одређени.

“Настављамо са штрајком јер оно што су нам понудили неће поправити наш статус”, кажу радници Поште у Горњем Милановцу.

Просветни радници у Горњем Милановцу, чланови Уније синдиката просветних радника, донели су одлуку да подрже штрајк радника Поште.

“Председништво Синдиката образовања Горњег Милановца донело је одлуку да се ХИТНО обрати јавности у вези са последњим дешавањима у поштама у Горњем Милановцу. Представници милановачке синдикалне организације просветних радника разговарали су са запосленима у поштама који су под претњом суспензије због обуставе рада. Договорено је да делегација подржи и посети комшије у понедељак, 20. новембра, који се херојски боре за голу егзистенцију. Сви смо уз људе који се поштено и храбро боре упркос санкцијама за добробит своје породице и спремни смо да вас подржимо на све могуће начине до којих договором будемо дошли”, наводи се у саопштењу синдиката.


Извор:

Постави коментар