Ако желимо промене, кренимо од себе

Као кандидат за председника УСПРС-а желим још једном да се обратим чланству овим путем, јер су све друге могућности поништене тоталном медијском блокадом. Невероватна је чињеница да на сајту Уније СПРС не постоји ниједна једина реч о томе да се у суботу одржавају избори за председника организације. Исто важи и за службену фејсбук страницу УСПРС-а где можете прочитати много тога, али никако да унутар организације постоје неки избори, а камоли – ко су кандидати на изборима. Да ствар буде још гора, однедавно је на фејсбук страници УСПРС онемогућено и постављање било каквог коментара.

Случајно или не, особа задужена за вођење сајта и фејсбук странице је управо мој противкандидат Добривоје Марјановић – Буца. Сви се декларативно залажемо за промене, критикујемо актелну власт, али и видимо да садашње руководство синдиката примењује исте методе према својим неистомишљеницима.


Зато, ако желимо промене, кренимо од себе. Потпуно је разумљиво да деценијско управљање синдикатом као и привилегије које из тога произилазе нису нешто од чега одустајете без борбе. Међутим, та борба би требало да буде равноправна и отворена уз објективно и правовремено информисање чланства, што у овом случају не да није присутно, већ се на сваки могући начин спречава.

Синдикат ваљда постоји због чланства и издржава се чланарином од којих се исплаћују зараде, дневнице и путни трошкови руководству синдиката и њиховим сарадницима. Управо због тога, најмање што чланство заслужује јесте информисање о актуелним дешавањима унутар организације, а не медијску блокаду којој смо сада сведоци.


Питање које се намеће само по себи је коме је то потребно и зашто, јер чланству сигурно није. Зато користим прилику да се овим путем обратим и члановима Скупштине који ће својим гласовима одредити ко ће бити на челу УСПРС-а наредне четири године.

Моја порука гласи, гласајте по савести, гласајте за програме који су Вам понуђени, гласајте после саветовања са својим чланством, а не по диктату и притисцима којима сте изложени. На крају крајева, Ви ћете одредити пут којим ће Унија корачати наредних година. Ако сте задовољни тренутним стањем у Унији, одливом чланства, акцијама и резултатима који су постигнути у претходним годинама, онда нема разлога да гласате за мене.

Горњи Милановац, 7. јун 2023.

председник Синдиката образовања Горњи Милановац

и кандидат за председника Уније СПРС

Владимир Милисављевић


Постави коментар