Ружић: Прошлогодишњи начин рада за школе најдрастичнија опција

Уколико епидемиолошка ситуација буде тако налагала, кренућемо са школском годином 1. септембра по прошлогодишњем моделу, изјавио је за ТВ Прва министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и додао да је то „најдрастичнија опција“ и да је још преурањено за доношење коначне одлуке.

Ружић је истакао да „прошлогодишњи модел“ значи да би вртићи радили у пуном капацитету.

„Ђаци од првог до четвртог разреда ишли би на непосредну наставу подељени у две групе по 15, ђаци петог до осмог разреда ишли би у школу по систему ‘дан за дан’ у две групе, а средњошколци и гимназијалци ‘недељу за недељу’“, рекао је Ружић.

Prosvjeta: Onlajn nastava nije dobro rješenje | BN

Нагласио је да је то „најдрастичнија опција“, која нас очекује ако епидемиолошка слика буде неповољна
и да се искрено нада да ћемо на регуларан начин почети школску годину, али да „морамо врло одгворно томе приступити“.

„Да би до тога дошло, апелујем на родитеље и просветне раднике, али и све грађане да се вакцинишу против Ковида 19“, рекао је Ружић и подсетио да је у просвети више од половине вакцинисано и оценио да је то добар показатељ одговорног понашања, али очекује да још већи број њих приступи томе.

Када је реч о вакцинацији деце, нагласио је да нико неће наметати такву одлуку, али да је мишљења да, уколико схватамо да је имунизација цивилизацијска тековина, онда је логично да о томе поразмисле и родитељи и да донесу одлуку у складу са заштитом здравља нације.


Извор:

Dnevne novine - Najnovije vesti - Dnevni list Danas

Постави коментар